ŞI NOI AVEM COPII, BĂSESCULE !

De câteva zile bune a apărut, în toată mass-media, un scandal care, bineînţeles !! , îl are protagonist tot pe neastâmpăratul Traian Băsescu,  „fost”  Preşedinte al României. Prin fiica lui, Ioana, făcând un trafic de influenţă ca la carte, a achiziţionat un teren agricol de 300 de hectare de pământ în Judeţul Călăraşi, după ce în prealabil a obţinut un credit agricol, pe 30 de ani, de 1 milion de euro, în condiţiile în care este aproape imposibil ca vreo bancă,  în plină recesiune, să-şi permită acordarea de credite neperformante pe o perioadă atât de mare. Există indicii certe că incoruptibilul Băsescu a făcut abuz de funcţia de Preşedinte şi şi-a traficat influenţa pentru el şi pentru alţii, atâta timp cât a obţinut acest credit mare de la singura bancă de stat din România – CEC, în numai şase zile, fără să fie respectate normele pe care Consiliul de administraţie şi le-a propus pentru asemenea credite agricole.

Suma foarte mare, primită de Ioana Băsescu, are o dobândă mică, este pe 30 de ani şi a fost dată ca urmare a unei supraevaluări a terenului. Culmea, suma de bani a fost garantată cu acelaşi teren, după ce Ioana Băsescu l-a achitat cu 1.300.000 euro. De unde aceşti 300.000 mii de euro, Dumnezeu ştie !

Ce mai face Băsescu Traian, inculpat suspendat în dosarul Flota ? Îl sună pe Viceprim-ministrul şi ministru de finanţe Daniel Chiţoiu, şi îi cere imperativ să nu îl schimbe pe Preşedintele actual al CEC, domnul Radu Gheţea. Revoltată, opinia publică cere anchetă şi măsuri, în timp ce ”Cucu de la 18.30” face conferinţă de presă, dându-se de ceasul morţii că plagiatorul mincinos, Victor Ponta, adică actualul Prim-ministru al Guvernului României, nu-i lasă fiica în pace, care de altfel este o femeie în toată firea, de 38 de ani, notar public şi bine mersi la casa ei. Culmea culmilor este că tocmai cel care ”deţine recordul de cel mai mare mincinos” în această ţară, are tupeul şi neobrăzarea, prins cu „raţa în gură” la modul concret (nu cu forţa, cum a procedat el în cazul meu) să-l facă mincinos pe mult mai tânărul premier. O minţi poate şi domnul Ponta, dar e novice, e la grupa mică, nicidecum de talia şi anvergura acestui incontestabil performer al minciunii. Ipocrizia, fariseismul şi perfidia la acest individ nu cunosc limite..

Este jignitor şi revoltător să vezi cum o grămadă de deontologi, analişti şi comentatori politici, desigur băsişti, care, contrar evidenţelor, continuă să vorbescă despre Preşedintele jucător, de faptul că nu ar fi o noutate, ba chiar se miră că nu pricepem – ce dracu,  nu ne-am obişnuit cu el, admiţând tangenţial că poate nu era momentul să o facă. Măi oameni buni, veniţi-vă în fire odată ! Individul a făcut un trafic de influenţă conform Codului penal, art. 257 care prevede : ”Primirea ori pretinderea de bani sau alte foloase, ori acceptarea de promisiuni, de daruri direct sau indirect, pentru sine ori pentru altul, săvârşite de către o persoană care are influenţă sau lasă să se creadă că are influenţă asupra unui funcţionar pentru a-l determina să facă ori să nu facă un act ce intră în atribuţiunile sale de serviciu, se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 10 ani. Ori, acest articol, coroborat cu art. 248, care defineşte „Abuzul în serviciu contra intereselor publice”, îi  vin ca mănuşa pe acest caz lui Trăienică !!

Mai mult, sigur avem de-a face şi cu infracţiunea de dare şi luare de mită: domnul  Radu Gheţea i-a dat mită Preşedintelui României, iar acesta a luat mită, dovada constituind-o intervenţia telefonică la ministerul de resort pentru menţinerea protejatului său în funcţia de preşedinte al Băncii. Oricum, Radu Gheţea are, la rândul lui, un lanţ întreg de infracţiuni, de care trebuie să răspundă orice ar fi, alături de dragul nostru şi iubit Preşedinte Băsescu.

Nu mai departe decât ieri, Prefectul de Galaţi al USL a primit 29 de zile de arest preventiv pentru o speţă de o sută de ori mai uşoară. Pentru te miri ce produse alimentare sau instalaţii de baie, a cerut unor autorităţi din judeţ să-i angajeze sau să-i menţină în funcţii pe nişte protejaţi de-ai lui. Poate onor Comisia de la Senat va face lumină în acest caz, mai mult decât scandalos.

În ţara asta, ţara Dictatorului Băsescu, nimeni nu-i vine de hac. Aici, litera şi spiritul legii, pentru unii este „mumă”, pentru alţii „ciumă”. Pe când oare şi Băselu’ la Brutărie ?. Încep să cred că suntem o ţară de doi bani. Un infractor suspendat a pus mâna pe câteva instituţii punitive ale statului şi-şi bate joc de tot poporul cum vrea el, fără a putea fi amendat pentru multele şi desele derapaje de la Statul de drept, pentru abuzuri şi atitudini totalitare şi dictatoriale.

Puiul de securist de altă dată jubilează azi şi tronează ca un despot peste acest popor chinuit, umilit şi continuu şicanat şi hăituit.

Acest personaj sinistru, care face infracţiune după infracţiune din poziţia şi de pe scaunul de Preşedinte, lucru pe care sunt sigur că îl va dovedi Comisia mixtă a Parlamentului, cu un tupeu ieşit din comun, ne prosteşte zilnic, căutând să-şi acopere toate netrebniciile şi nelegiuirile cu minciună, prin arta diversiunii, creând totdeauna noi subiecte, acum ameninţând cu blocarea bugetului şi cu sperietoare CCR pentru Guvern şi Parlament, sperând  să-i fie  uitate abuzurile de putere zilnice prin ingerinţă în activitatea curentă a instituţiilor în scopuri personale, ale familiei şi acoliţilor lui direcţi.

Cât de ipocrit să fii, încât să ceri, aproape lacrimogen, prin intermediul mass-media, Primului-ministru să-ţi fie lăsată fiica în pace, după ce tu ai băgat-o în acest aranjament dubios, murdar şi plin de infracţiuni.

Păi, domnule Preşedinte, cel care scrie acest articol poate în orice moment să-ţi bată obrazul şi să-ţi spună că tu personal ai cerut justiţiei, pe care ai îngenunchiat-o, să mă bage la închisoare, după gratii, rupându-mă de copiii mei, întâmplător fiind tată tot a două fete, ca şi tine, care însă sunt mult mai mici. Ele sunt nevoite să crească fără tată, fără sprijin la o vârstă când au cea mai mare nevoie de protecţie paternă. Nu sunt singurul în situaţia asta disperată al cărei autor eşti chiar tu, mai bine zis răutatea şi veninul din tine. Ce să mai spun de colegul meu, deţinutul politic Bogdan Popovici, căruia i-ai băgat şi nevasta, pe Doamna Marina, la închisoare, lăsându-le cele două fete, încă la facultate, singure prin lume, fără mamă, fără tată, numai ca să-ţi satisfaci un orgoliu bolnav – de fapt tu aşa te-ai născut, cu sufletul bolnav – de a-l vedea pe fostul premier Adrian Năstase după gratii.

Ar trebui să-ţi fie ruşine de toate aceste abuzuri şi atitudini discreţionare, dar la indivizi de teapa ta acest lucru nu există. De fapt nu mai surprinde pe nimeni după ce te-ai întors în fruntea statului cu un tupeu ieşit din comun, ignorând pe cei 7,4 milioane de români care ţi-au spus să pleci acasă, după ce tot tu spuneai că Preşedinţia nu-i liga lui Mitică. Ai dreptate, nu e liga lui Mitică,  Palatul Cotroceni  arată jalnic cu tine în jilţul de Preşedinte !.

Prin acest nou scandal, poate toţi analiştii, deontologii, jurnaliştii, oamenii politici vor înţelege o dată pentru totdeauna că nu au de-a face cu o fată mare, cum te tot dai tu, şi că ar fi cazul să lase istoriei şi trecutului infracţiunile cu Flota, Mihăileanu sau spălarea de bani din tranzacţiile imobiliare cu Căşuneanu şi să ia mai serios în seamă toate abuzurile, toate încălcările constituţionale, toate intervenţiile violente şi comenzile politice care au dus în final la drame umane reale.

Nu că eu aş fi victima unor asemenea aranjamente dolozive şi obscure de culise, aranjate în laboratoarele Cotrocenului şi a unei odioase înscenări judiciare, făcute de o justiţie controlată la sânge de Preşedinte, finalizată cu o condamnare de 6 ani de închisoare, pe un dosar declarat de ICCJ ca inexistent, după ce CCR mi-a dat satisfacţie, dar în ultimii ani, sub acuzaţia unor false acte de corupţii, destul de mulţi oameni politici sau personalităţi ale acestei ţări, formatori de opinie, oameni de media, care au avut curajul nebunesc să-ţi condamne public atitudinea totalitară şi abuzurile nenumărate, toate actele tale de corupţie, i-ai aruncat ca un nemernic în închisori şi pentru asta va trebui ca, odată şi odată, să plăteşti pentru răul pe care l-ai produs atâtor şi atâtor oameni nevinovaţi şi familiilor lor. Nu uita, nimeni şi nimic nu este etern.

Tot aşa şi Dictatorul Ceauşescu se credea invincibil şi a murit ca un câine, cu sute de gloanţe în el. Monument de moralitate al României, Preşedintele Traian Băsescu, a ajuns să fie CORUPTUL ei nr. 1. Ruşinică Traiane !.  Există o vorbă din bătrâni, poţi să-ţi minţi familia, colegii, poţi să-ţi minţi camarazii, poţi să minţi chiar un popor, dar – există un dar – aceste minciuni se vor întoarce, mai devreme sau ma târziu, cu totul împotriva ta. Ai pus în mod abuziv şi brutal eticheta CORUPŢIEI multora, o etichetă care îţi aparţine în exclusivitate, tu eşti deţinătorul ei absolut. Încă o dată ruşine să-ţi fie !. Mă întreb cât tupeu trebuie să ai ca să invoci corupţia în România,  atâta timp cât MCV-ul pentru România ar trebui să înceapă cu domnia ta „Coruptul şef”. Ţi-a plăcut tot timpul să fii primul şi Dumnezeu ţi-a realizat visul şi în materie de corupţie.

Suferinţa noastră de acum este în exclusivitate din cauza ta, vina îţi aparţine ţie, un netrebnic care, prin minciună, parşivenie şi multă ipocrizie, te-ai infiltrat în zona politicului, confiscând acestei naţiuni dreptul de a trăi în democraţie şi concordie civică. Nu vei scăpa, oriunde te vei ascunde, de ura poporului pe care l-ai minţit, umilit şi chinuit în două mandate nemeritate, dacă nu chiar fraudate,  de Preşedinte.

Analist politic,

Prof. univ. dr. Florentin Scaleţchi

Fost şi actual deţinut politic

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: