REFORMA ÎN JUSTIŢIE

Orice activitate legată de Justiţie, nu poate fi exercitată de aceia care, nu au păstrat în sufletul lor, măcar, un crâmpei de copilărie mai precis, de aceia care, nu mai cred în basme !

            Basmul juristului este, sau ar trebui să fie, Cenuşăreasa un basm în care, întru realizarea pretenţiilor avute, părţile veneau în faţa unui Prinţ (Instanţa), şi încercau să îşi bage piciorul într-un condur de cleştar (cristal), care era fix şi dintr-un material nedeformabil numit Duralex, ori Duroflex, că nu mă prea pricep la furniturile de cizmărie !

            Oricum, ceva ce, din denumire este foarte dur neputându-se mula în afara unei limite, impuse de norma Legii, normă ce se aseamănă astfel cu condurul şi, ar fi fost de dorit, ca în faţa Instanţei tot un condur să rămână, pentru că, acum în faţa prinţului, de multe ori, stă un târlic ori, un galoş !

            Iertată să-mi fie sinceritatea dar, Săgetător sută la sută fiind, zodie şi ascendent, se consideră că, aş aparţine tipului amoral ce nu poate accepta, orbeşte, regulile impuse de Social numai şi numai pentru că au acest statut, de norme, pe care să le respecte orbeşte chiar şi atunci când îşi dă seama că, un astfel de comportament este fals sau, măcar, ipocrit.

            În astrologia chineză, aş fi parte a Maimuţelor de Foc, acele animale capabile să-i reziste faimosului Dragon, fiind respectate în China ca un simbol al inteligenţei, simbol de la care eu, desigur, pot fi o excepţie întăritoare de regulă !

            Dar, se spune că odată, demult-demult, pe când puricele făcea antrenamente de haltere, o maimuţă, văzând cât de asemănătoare este nouă, ar fi vrut să se comporte asemenea unui Om.

            N-a reuşit singură şi, cum în unire stă puterea, ajutată de alte două surate a reuşit să îl redea pe Om care, deşi este venit din aceiaşi sălbatică rădăcină, este tributar acestui comportament, nefiresc, impus de Social.

            Reprezentarea este arhicunoscută toate trei, deşi stau strâns lipite una de alta, sunt totuşi separate, una ascunzându-şi ochii, alta astupându-şi urechile, iar cea de a treia astupându-şi temeinic gura, eu, sărman de mine, nefiind neam cu Shiva şi având doar două mâini …, prefer să imit Maimuţa !

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: