ABUZUL DEMOCRATIEI, DICTATURI SI DICTATORI – C ÂTE CEVA DESPRE PREŞEDINTELE FONDATOR AL OADO, Florentin SCALEŢCHI – UN RECIVIDIST LA LIBERTATE –

Revenind la seara de 27 februarie 2013, când Preşedintele OADO, domnul Florentin Scaleţchi, a fost rearestat, nu vom reitera „nedumerirea” noastră – desigur, o nedumerie retorică – asupra felului în care postul de televiziune B 1Tv a prezentat „această mare realizare a justiţiei în lupta cu corupţia”, redactorii de la televiziunea în cauză manifestându-se extrem de virulent, am zice noi că aproape cu aceeaşi „mânie proletară” dovedită de Traian Băsescu în momentul martie 1985, despre care am făcut referi la capitolul I.

În disperarea lor de a dovedi că, dacă nu au reuşit să-şi depăşească maestrul, cel puţin sunt pe-aproape, discipolii „beunu tv” au lansat ştirea înainte ca lucrurile să se precipite !

Încă ne mai întrebăm – bineînţeles că tot retoric – când şi mai ales de unde au aflat despre acţiunea de reţinere a Prof.Florentin Scaleţchi. De asemenea, poate că cineva ar trebui să ne spună cine le-a „furnizat” datele prezentate, acestea fiind total neadevărate.

Dar cui îi pasă de toate acestea ?!?

Desigur, poate multora dintre români, dar în niciun caz acelora care sunt îndrituiţi să ia atitudine.

În contrapondere cu aceşti „adevăraţi deontologi din mass-media !?!”, redăm în paginile următoare recomandări, gânduri, opinii şi caracterizări, primite de la persoane din diferite medii socio-profesionale, unii semnatari fiind adevărate personalităţi.

Facem acest lucru pentru că – nu-i aşa ? – după ce „acuzarea” şi-a făcut numărul, în mod firesc urmează şi pledoaria „apărării” !
Florentin SCALETCHI

prizonierul unui destin contorsionat

Născut la Constanta, absolvent al Institutului de Marină ”Mircea cel Bătrân”, căpitan de navă la 26 de ani, condamnat la moarte în 1985, de către autoritătile comuniste pentru deturnarea mineralierului Uricani, cu intentia de a fugi din tară, dus de două ori în fata plutonului de executie, eliberat din închisoare la Revolutie, Presedinte al Organizatiei pentru Apărarea Drepturilor Omului (OADO)…

Libertatea si nelinistea mării, orizont deranjat doar de răsăritul si de apusul soarelui, de peretii scorojiti ai celulelor, de sunetul metalic de cătuse…

Asa ar arăta radiografia unui destin nearmonios, trăit până acum de Florentin Scaleţchi. si totusi, cărăusul acestor poveri ciudate, plimbat de viată de la o extremă la alta, are puterea sau poate darul de a zâmbi, echilibrul de a nu se prăbusi, forta de a-si dori mereu să meargă mai departe.

Un organizator plin de idei, mânat de energie si de un neastâmpăr aproape copilăresc, el mai are iarăşi de înfruntat un obstacol pe care soarta, în ironia sa, i l-a pregătit…

O altă răsucire care nu-i va altera însă, una din calitătile lui fundamentale – omenia!

Un singur cuvânt care poate defini adevăratul profil a lui Florentin Scaleţchi.

Gelu Voican VOICULESCU

12 martie 2013

FLORENTIN SCALEŢCHI,
alergător după dreptate…

Felul de a fi al lui Florentin Scaleţchi este unul paradoxal, în aparenţă. În realitate, după ce îl cunoşti mai bine îţi dai seama că felul lui de a fi este dictat de dorinţa de a face bine celorlalţi, indiferent dacă pentru aceasta trebuie să recurgă la mijloace ce unora le par greu de imaginat.

Ca să explic o astfel de caracterizare este suficient să mă refer la felul în care a înţeles să protesteze împotriva regimului abuziv comunist, alegând calea unui protest nemaiîntâlnit: acela de a pleca din ţară cu vaporul pe care era numit comandant, împreună cu tot echipajul şi cu doar doi oameni, unul dintre ei actor şi poet, la modul propriu ca şi Scaleţchi, de unde şi impresia unei veritabile construcţii cinematografice.

De altfel, însuşi Florentin Scaleţchi, om cu simţul condeiului şi talent literar, a publicat ulterior o carte despre această poveste fenomenală a vieţii lui ce poate sta la baza scenariului unui film captivant.

Dar până acolo, până la a scrie relaxat şi detaşat despre această teribilă încercare a vieţii lui, Florentin Scaleţchi a fost condamnat la moarte şi a ajuns de două ori în faţa plutonului de execuţie şi numai şansa istorică a făcut să nu zacă acum într-un mormânt neştiut din spatele închisorii Jilava. În schimb, a ajuns din nou, şi nu pentru prima dată, după Revoluţie, între zidurile penitenciarelor despre care are o experienţă atât de tragică.

Acuzaţia este una care n-a putut sta în picioare decât după ce infracţiunea de mită, presupusă ca fiind săvârşită de el, a fost interpretată ca având drept laturi constitutive şi calitatea unui făptuitor care nu este funcţionar de stat, dar şi împrejurarea că banii i-au fost lăsaţi cu titlu de sponsorizare pentru Organizaţia de Apărare a Drepturilor Omului, al cărui Preşedinte fondator este.

Nu am căderea şi nici datele să reanalizez dosarul, şi la fel ca şi Florentin Scaleţchi, iau lucrurile aşa cum sunt. Ştiu însă că el a fost şi a rămas un alergător după dreptate, cum sună ce-a de-a opta fericire din Noul Testament şi unde scrie că astfel de oameni vor fi fericiţi.

Oricum, Florentin Scaleţchi este un om atipic şi un deţinut atipic care, şi acolo între zidurile celulelor, nu pregetă să facă bine oamenilor, atât celor de lângă el, cât şi celor la care se gândeşte mereu, scriind cărţi despre drepturile omului, despre modul ideal în care crede el că acestea pot fi apărate.

Întrucât l-am cunoscut şi l-am apreciat pe măsură ce l-am înţeles, nu pot decât să susţin că Florentin Scaleţchi este un om al societăţii, ajuns într-o situaţie limită tocmai din cauză că s-a dedicat binelui pentru această societate, riscând mai mult decât ar fi trebuit.

Florentin Scaleţchi, un om de o rară sensibilitate, a scris cândva o carte de poezii ce începea cu suferinţa atroce a mamei sale când a fost condamnat de regimul opresor comunist şi se sfârşea cu strigătul de disperare al micuţei sale fiice atunci când a fost din nou condamnat în regimul de libertate pentru care şi-a riscat viaţa.
Prin ceea ce a făcut, prin felul în care a răspuns provocărilor vieţii sale, Florentin Scaleţchi este, aşa cum am spus de la bun început, un om paradoxal a cărui suferinţă vine de acolo de unde nici el, nici cei din apropierea sa nu s-ar fi aşteptat vreodată.

Prof.univ.dr. Ion Marin

3 aprilie 2013

FLORENTIN SCALEȚCHI

Din dorința de a face bine celorlalți, Florentin Scalețchi a căpătat obișnuința de a-și face rău lui însuși. Poate a greșit în raport cu legea, am însă serioase îndoieli c-a făcut-o cu intenție, ci pur și simplu din pricina firii sale de copil mare, care, de dragul jocului în care este prins, uită câteodată să fie atent la regulile acestuia.

Chiar făcutul binelui pare să fie jocul, de aici și preocuparea, cu nuanțe rebel-mesianice uneori, pentru apărarea drepturilor fundamentale ale omului. Sunt cunoscute realizările sale pe această linie, ca și recunoașterea internațională de care ele s-au bucurat.

Personal, ca om care îl cunoaște de aproape 40 de ani, îmi este foarte greu să accept faptul că Florentin Scalețchi e lipsit de libertate. Adică tocmai de dreptul în care crede atât de mult și pentru care a fost la un pas să-și piardă viața.

I-a adus multe izbânzi lupta pentru dreptul acesta, toate umbrite însă, aproape ca într-o tragedie antică, de pierderea vremelnică a acestui drept în plan personal.

Personalitate polivalentă, cu activități semnificative în domenii diverse, precum media, creația literară, învățământul superior, societatea civilă, Florentin Scalețchi merită totuși un alt statut decât cel de proscris social.

A plătit, în plan sufletesc chiar cu supra măsură, pentru greșelile făcute. Au nu doar copiii săi nevoie de el, ci însăși societatea căreia-i poate fi mai util în libertate decât închis.

Are, dacă mi se permite expresia, chiar libertatea nevoie de Florentin Scalețchi, în numele faptelor bune din trecut, dar și al celor ce pot apărea în viitor.

Sunt absolut convins că el a tras toate concluziile necesare din tot ce i s-a întâmplat și i se întâmplă și că va ști de acum încolo să-și tempereze candoarea compulsivă, ca să nu zic nesăbuința, astfel încât legea să nu mai aibă niciodată de suferit de pe urma lui, și nici el de pe urma legii.

Florentin Scalețchi are resurse intelectuale și morale pentru a depăși accidentul judiciar căruia i-a căzut victimă. Prin urmare, merită fără nicio ezitare să i se întindă mâna de care are nevoie.
Sistemul de drept, deși este condus de oameni, are și obligația, și puterea de a fi mai drept decât oamenii !

Cu sinceritate și speranță,

Ștefan MITROI
jurnalist și scriitor

Mai 2013

Florentin SCALETCHI

Il cunosc pe Florentin Scaletchi de la aparitia sa in spatiul public, dupa 1990, cand a inceput sa se afirme ca militant pentru drepturile omului si libertatile cetatenesti si la modul teoretic, conceptual, prin activitatea sa publicistica si editoriala, si in planul practicii, prin demersurile concrete, ale sale si ale ONG-ului de profil pe care l-a intemieiat si il conduce.
Inainte de 1989 aflasem insa despre el, asemenea multor romani, ca despre o legenda, dupa forma sa spectaculoasa de protest fata de regimul comunist, iar dupa Revolutie am apreciat, in cunostinta de cauza, gratie cartilor sale autobografice, curajul si mesajul gestului sau.

Apreciez de asemenea activitatea sa in domeniul mas-media, ca moderator al unei emisiuni tv la care am fost si eu invitat pe probleme de politica mondiala.

Deplorabila conjunctura in care se afla astazi liderul civic, militantul pentru drepturile omului si publicistul Florentin Scaletchi este prezentata la modul derutant in presa romana si nu are de castigat in aceasta privinta nici el si nici jusititia romana.

Cazul Florentin Scaletchi produce perplexitate si in opinia publica romaneasca, si in lumea activistilor pentru drepturile omului de peste hotare.

Dar pe imaginea Romaniei si a justitiei din Romania nu trebuie sa staruie o pata de ceata imputabila acestui caz care este de dorit sa fie elucidat in limitele stricte ale legii si cu celeritate.

Corneliu Vlad
Membru al Uniunii Scriitorilor din Romania
Ziarist

CARACTERIZARE
privind omul Scaletchi Florentin

Folosesc acest moment nefericit din viata domnului Scaletchi Florentin pentru a exprima opinia mea cu privire la persoana celui pe care-l cunosc de aproximativ cincisprezece ani, cunoastere ce a fost completată şi de lecturarea materialelor elaborate despre viata dânsului care a fost marcată de suferinţa condamnatului la moarte intr-un regim cu care si-a permis să lupte.
Încă de la început, am remarcat capacitatea de mobilizare şi relaţionare în scopul dezvoltării contribuţiei societăţii civile la reformarea societăţii româneşti.Cetăţeanul Scaletchi s-a remarcat făţă de cei care l-au cunoscut prin potenţialul său de efort precum şi printr-o serie de calităţi ca : sinceritate, ataşament şi dăruire, respect, amabilitate , echilibru şi responsabilitate.

Prin lucrările elaborate dovedeşte preocuparea pentru promovarea şi aplicarea drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti.Este o fire sensibilă făţă de fiinţa umană, preţuind deopotrivă viaţa, libertatea, semenul şi nu în ultimul rând, ţara în care trăieste şi poporul său.

Versurile scrise de acesta reflectă interiorul său sincer, iubitor de apropiaţi şi de oameni în general, ceea ce îl caracterizare în viata cotidiană.

Doreşte sincer să contribuie la mersul pozitiv al societăţii, tot ce a întreprins în viaţa de zi cu zi, fiind îndreptat în sensul de a fi util statului român, societăţii în care trăieşte.
Este o persoană sinceră, respectoasă, fiind remarcat în colectivităţile sau de către persoanele care îl cunosc, drept un interlocutor agreabil, politicos, cu capabilităţi angajante atât fizic cât şi psihic, trăsături care merită puse în valoare.

Cunosc faptul că pe lângă proiectele anterioare este preocupat pentru dezvoltarea unui proiect de anvergură privind funcţionarea O.A.D.O. în toate zonele ţării, ca organizaţie de utilitate publică, care să sprijine efectiv evoluţia societăţii româneşti prin prisma promovării şi apărării drepturilor omului, în calitatea sa de Preşedinte fondator.

Nefericita situaţie în care se află, reprezintă o stare greu de suportat în condiţiile în care si-a sacrificat cei mai frumoşi ani din viaţă, dar şi cariera, pentru a lupta cu un regim nedrept, cel comunist, şi care nu numai că îi crează traume psihice, îl ţine departe de realizarea unor obiective sincere pe care şi le-a propus, şi anume munca pentru o societate mai bună pentru toţi.

În incheiere apreciez calităţile deosebite ale omului Scaletchi aşa cum l-am cunoscut şi imi exprim convingerea că este şi va fi util societătii prin preocupările sale, chiar dacă în acest moment trece printr-o situţie dificilă.

Conf. univ. dr. George VELICU
Craiova

Martie 2013

CARACTERIZARE

pentru Prof.univ.dr. FLORENTIN SCALETCHI –
Presedinte Fondator si in Exercitiu al Organizatiei pentru Apararea Drepturilor Omului

Am luat cunostinta despre actiunile intreprinse de acesta dupa ianuarie 1990, din prezentarile multiple aparute in mass media romaneasca. De-a lungul anilor am vazut ca acesta a infiintat si conduce organizatia pentru apararea drepturilor omului din romania, organizatie cu recunoastere nationala si internationala.

Am citit cele doua volume autobiografice scrise de catre acesta, dupa doua condamnari suferite, una anterioara anului 1990 si cealalta recenta si am constatat ca acest om chiar a suferit pe lumea aceasta mai mult decat altii care isi aroga merite deosebite in promovarea democratiei in tara noastra si se erijeaza, nemeritat, in slujirea unei idei fundamentale, aceea de aparare a drepturilor omului, drepturi universal recunoscute conform declaratiei universale a o.n.u. la care si romania este parte
.
In anul acesta, 2013, am aflat din media ca este condamnat cu executare pentru a treia oara.

Citind Raportul privind starea natiunii pe anul 2011, lucrare a O.A.D.O., am luat la cunostinta ca multe personalitati politice si de prim rang din punct de vedere al demnitatilor ocupate in institutii reprezentative si de baza ale Romaniei apreciaza sincer eforturile organizatiei pentru apararea drepturilor omului din tara noastra, ale presedintelui acesteia, domnul prof.univ.dr. Florentin Scaletchi.

Aceleasi aprecieri de recunoastere a meritelor organizatiei pentru apararea drepturilor omului si ale presedintelui acesteia, prof.univ. dr. Florentin Scaletchi, au fost exprimate si de personalitati de prim rang din multe institutii europene sau ale comisiilor specializate ale O.N.U.

Prof.univ.dr. Florentin Scaletchi a fost, pana la aceasta a treia condamnare, realizatorul unei emisiuni interesante si de succes la o televiziune cu distributie nationala, unde a prezentat idei si persoane care pot contribui la promovarea democratiei in romania, la promovarea in randul tineretului si nu numai a acestor nobile si frumoase idealuri.

Intr-o romanie in care justitia incepe sa se contureze, din ce in ce mai mult, ca o institutie fundamentala independenta din punct de vedere politic, consider ca factori de decizie ai statului roman vor analiza si se vor apleca asupra cazului acestui om care a promovat intern si international un program de o certa recunoastere, o organizatie cu peste 20 ani vechime in lupta pentru apararea drepturilor omului, pentru limitarea sau eliminarea mentalitatilor invechite inca existente in comportamentul unor functionari din unele structuri statale.

Am constatat ca nume de referinta ale bisericii ortodoxe romane au salutat si apreciat eforturile prof.univ.dr. Florentin Scaletchi si ale organizatiei pe care acesta o conduce in lupta pentru promovarea si apararea unor drepturi fundamentale ale omului, drepturi pe care nu are voie nimeni sa le nesocoteasca.

In concluzie, apreciez ca acest om si-a capatat o recunoastere meritata pentru activitatile desfasurate in apararea idealurilor referitoare la drepturile omului din tara noastra si ca in libertate poate sa continue aceasta munca de mare responsabilitate, are pregatirea si expertiza necesara, este un luptator care, mai devreme sau mai tarziu, va continua si va reveni in viata publica din romania, tara membra a Uniunii Europene.
Precizez ca sunt pensionar si nu sunt membru al nici unei formatiuni politice din Romania, imi doresc ca vocea societatii civile sa fie cat mai mult promovata si sa contribuie, alaturi de celelalte institutii ale statului roman, la promovarea drepturilor omului, dreptul la libertate fiind unul fundamental.

Constantin NEACSU
Martie 2013

GÂNDURI PENTRU UN OM CU SUFLET MARE !

Întotdeauna mă voi gândi cu drag la dumneavoastră, domnule Scaleţchi, mai ales acum când cineva (se ştie bine cine anume !) v-a încătuşat din nou.

Dar poate fi oare un spirit liber încătuşat?

NU ! Nimeni nu va putea pune stavilă energiei debordante, clocotului acela interior pe care eu îl numesc nebunia vizionarului care refuză să accepte mediocritatea prezentului, sare peste speranţa timidă de mâine şi proiectează realizări pentru viitor. Asta aţi făcut atunci, în primăvara anului 1990, cu Organizaţia pentru Drepturile Omului.

Freud spunea că omului îi trebuie un vis ca să suporte realitatea !

Să vă dea Dumnezeu puterea să suportaţi realitatea de azi, deoarece visul dvs. – OADO, există, este o realitate de peste 23 de ani încoace şi va continua să existe, pentru că, nu-i aşa, tot ce faci numai şi numai pentru tine, piere odată cu tine, dar tot ce faci pentru alţii va dăinui mereu !

Noi vă aşteptăm acasă, acasă însemnând OADO !

Floare POPA
Colaborator O.A.D.O.
Martie 2013

CARACTERIZARE

asupra personalităţii omului Scaletchi Florentin

L-am cunoscut cu ocazia inaugurării Biroului Judeţean al O.A.D.O. şi prima impresie a fost a unui om puternic, cu o vastă cultură şi experienţă de viaţă impresionantă. Un om călit în focul luptei cu un regim ostil oamenilor setoşi de libertate.

Mă întreb cum a fost oare posibil să izolezi un asemenea om, să-l ţi în lanturi ? Trebuie să fi prea demn de sine, să ai incredere în oameni şi in Dumnezeu, să ai puterea să rezişti, şi mai mult să te ridici şi să-ţi propui ca ţel în viaţă apărarea drepturilor semenilor tăi.

Înfiintarea O.A.D.O. i-a dat posibilitatea să-şi pună în practică trăsăturile de caracter şi cele temperamentale, dar şi cunoştinţele cumulate în instituţiile de învătământ pe care le-a frecventat
.
Din puţinele întâlniri cu domnia sa, mi-am dat că este o enciclopedie de date şi fapte, o istorie în imagini a ceea ce reprezintă viaţa pe pământ, rezistenţa la vicisitudinile istoriei. Un om cu o gândire flexibilă, cu o capacitate de comunicare solidă, motivat profesional, echilibrat emotional şi cu un spirit de colaborare înnăscut.

Preocupat pentru binele altora, loial faţă de instituţia pe care o conduce şi faţă de instituţiile statului, exigent dar drept faţă de semenii săi şi mai ales de o sensibilitate care justifică trăirile anterioare.

Nu se poate spune că disciplina şi prestanţa nu sunt calităţi personale care îl definesc ca om şi ca un bun creştin.

Un asemenea om, un asemenea păstor de oameni, nu poate fi izolat de semenii săi.

Să-i amendăm greşelile, să-l lăsăm pe Dumnezeu să-l judece, să-i sancţionăm faptele neconforme cu realităţile sociale dar să-i redăm demnitatea de cetăţean bine intenţionat care alături de camarazii săi, să se alăture luptei pentru apărarea drepturilor oamenilor împotriva abuzurilor de orice fel.

Ion GHEORGHICEANU
Craiova

2013

PORTRET AL UNUI EROU !

Aşa se întâmplă cu cei mai curajoşi dintre noi, cei ce au „tupeul” să se opună Sistemului, nu părăsind meleagurile acestea în pribegie, posibil veşnică, dovedind o laşitate civică maladivă, dar şi o lipsă totală de personalitate şi de apartenenţă naţională, ci încercând a spune şi face practic ceva în ideea îndreptării „răului” generalizat şi a redeşteptării conştiinţei naţionale !

Florentin Scaleţchi, prin acţiunile civice, dar şi politice organizate cu ajutorul „copilului său de suflet” – Organizaţia pentru Apărarea Drepturilor Omului – România – organizaţie creată de EL tocmai pentru a apăra cetăţenii şi drepturile acestora în faţa unui Sistem politico-economic atotconducător, a devenit el însuşi o „victimă colaterală” în acestă luptă inegală a drepturilor individuale şi colective câştigate şi dovedite cu sânge în 1989, cu un sistem politic opresiv, perimat, ajuns deja la totala sa „epuizare”, la punctul său „de fierbere” politică şi socială.
Culmea, acest om onest, adevărat cetăţean, cu „civismul în suflet”, acest erou necunoscut al „epocii” postcomuniste, iniţiator şi apărător devotat al drepturilor şi libertăţilor oamenilor, a fost „executat” politic tocmai în „numele şi pentru acţiunile” întreprinse de Sistem în ideea combaterii corupţiei în România!

Adică, altfel spus, uitaţi-vă, oameni buni, cum statul român, în lupta sa împotriva corupţiei, a găsit şi condamnat pe cel mai temut corupt al ţării, OMUL care, prin intermediul organizaţiei non-profit creată chiar de dânsul, milita puternic şi deschis tocmai împotriva corupţiei !

Şi uite aşa, Sistemul politic românesc a mai sacrificat „pe altarul” democraţiei şi în “numele dreptăţii”, un simbol al luptei împotriva corupţiei, un simbol, printre puţine altele, al apărării drepturilor cetăţeneşti, al apărării democraţiei în România !

Am afirmat mai sus că acest sacrificiu a fost făcut în “numele dreptăţii”, dar de fapt este vorba de o dreptate strâmbă a sistemului politic actual, speficică mai degrabă regimurilor totalitare, nicidecum unui stat democrat.

Practic, acest popor român, devenit autist la tot ce se întâmplă cu el şi în jurul său, mai pierde astfel – (din fericire, pentru puţin timp !) – un izvor de energie pozitivă, un luptător devotat şi dedicat întru totul cauzei dreptăţii în România !

Daniel NIŢESCU

Iunie 2013
Florentin SCALEŢCHI

Cunoscând acest om, am întâlnit în el o personalitate puternică, o experientă de viaţă pe care alţii n-o dobândesc în sute de ani, o cultură foarte bogată, un om de încredere, cu o viziune largă în ce priveşte societatea, hotărât să schimbe mersul lucrurilor în legătură cu respectarea drepturilor omului.
Domnul Scaleţchi a dat dovadă, prin ieşirile sale, prin activităţile sale de o oralitate deosebit de bine pusă la punct, un bun lider, cu o afinitate îndreptată spre literatură; acesta are o multitudine de cărţi publicate, atât din domeniul activităţii dale legate de drepturile omului cât şi lucrări bazate pe creaţie literară, unde dă dovadă de calităţi deosebite în ce priveşte poezia şi proza deopotrivă.
Un om religios, cu frica lui Dumnezeu ! În multe din lucrările sale Îl invocă pe Dumnezeu, dând dovadă de o mare sensibilitate faţă de Biserică, adică faţă de credinţă.
Un om ambiţios, cu proiecte mari, cu dorinţă de reuşită, plin de viaţă, nelipsit de replică, studiind mai tot timpul, preocupat de viaţa oamenilor din România.

Petru PAL
PE PROPRIU-MI CORP

de Florentin SCALEŢCHI
deţinut politic

Prima autopsie a morţii şi a libertăţii
Am făcut-o pe propriu-mi corp.
M-am tăiat pe mine însumi
Până la sânge
Pentru a-mi lăsa cuvintele
Să zboare fără oprelişti.
Mi-am amputat câteva mari iubiri
pentru a-mi şti visele
Alergând libere prin lume.
Mi-am secţionat anii tinereţii
Pentru a nu-mi fi îngenunchiat
Niciodată sufletul.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: